در این سلسله مقالات به مفاهیم و کاربرد های دادهکاوی، متن کاوی و علوم مرتبط با علم داده پرداخته میشود. با توجه به حجم عظیم مقالات تولید شده در زبان فارسی در حوزه داده کاوی و علم داده، آکادمی داده تصمیم گرفت مقالات فارسی منتشر شده در این حوزه را خلاصه برداری کرده و در اختیار علاقه مندان قرار دهد. این مقالات ابتدا با معرفی موضوع و کارهای انجام شده آغاز می شود و سپس مجموعه داده یا دیتاست تحقیق ارائه می شود و سپس پیاده سازی انجام شده در رپیدماینر، وکا یا پایتون ارائه شده و نتایج تحلیل می شود.
در این رشته نوشته ها ابتدا خلاصه ای از مقاله ارائه شده و سپس نتیجه گیری مقاله عینا آورده می گردد و سپس فایل پی دی اف آن نیز برای دانلود در اختیار محققین و پژوهشگران عزیز قرار می گیرد.
در این پژوهش روشهای آینده نگاری و پیش بینی برای ارزیابی پتانسیل فناوری بادگیر برای مطالعات بیشتر استفاده شد. با استفاده از تحلیل چرخه عمر مطالعات، نحوه توسعه این حوزه مهندسی بررسی و روند و رشد بالقوه آن در آینده برآورد شد. سپس با استفاده از متن کاوی و تحلیل خوشه ای، کلمات کلیدی این حوزه و هم وقوعی آن با روشهای مطالعاتی ردیابی شد. با ترکیب روشهای متن کاوی و تحلیل خوشه ای ) روشهای کمی ( با نظرات خبرگان ) روش کیفی (، شکافهای پژوهشی این حوزه به صورت مؤثری به دست آمد. در این میان، حوزه هایی که پتانسیل بالایی برای تحقیق وتوسعه دارند، توسط خبرگان انتخاب و شناسایی شد.
در این پژوهش، محاسبه همبستگی بین کلمات کلیدی و روشهای پژوهشی برای اولین بار مورداستفاده قرار گرفت و مشخص شد که این روش برای شناسایی شکاف های دانشی حتی در حوزه هایی کاملا محدود، کوچک و انتزاعی نیز مؤثر می باشد. همچنین لازم به ذکر است که بسیاری از شکاف های پژوهشی شناسایی شده در این پژوهش با نتایجی که اخیرا در یک مطالعه مروری بر روی فناوری بادگیر به دست آمده است )2012, Saadatian ، )منطبق می باشد. هرچند نتایج به دست آمده در این پژوهش از گستردگی بالاتری برخوردار است. این انطباق، قابلیت این روش را به عنوان یک روش آینده نگاری علم تأیید می کند.
ترکیب روشهای ارائه شده در این مقاله، می تواند برای فعالیت های آینده نگاری علم در بسیاری از زمینه های دیگر از علوم و مهندسی استفاده شود. اگرچه بانک اطلاعاتی مورد استفاده در این پژوهش محدود و تا حدی قابل کنترل بود، انتظار می رود این روش برای آینده نگاری علم در حوزه های وسیعتر به شکل مؤثرتری مورد استفاده قرار گیرد. زیرا در این حوزه ها شبکه ارتباطات بین مفاهیم پیچیده تر بوده و شناسایی ارتباط این مفاهیم با یکدیگر به صورت دستی کار دشوار و پیچیده ای خواهد بود.
این مقاله از طریق لینک قابل دسترسی است و محققین علاقه مند می توانند آن را به صورت رایگان دریافت نمایند.
اگر به دنبال مجموعه مقالات فارسی در موضوعات مختلف هستید به لینک مراجعه بفرمایید. در این لینک مجموعه مقالات فارسی در حوزه های مختلف داده کاوی و متن کاوی ارائه شده است.
اگر به پژوهش در حوزه متن کاوی علاقه مند هستید توصیه می شود حتما مجموعه بی نظیر هفتاد و چهار مقاله فارسی در زمینه متن کاوی و مجموعه های مشابه آن را تهیه بفرمایید.
اگر در زمینه متن کاوی در حال تحقیق یا پیاده سازی پروژه یا پایان نامه هستید برای گرفتن مشاوره یا دادن سفارش انجام با ما تماس بگیرید. آکادمی داده در تلگرام (https://t.me/dataacademy) حضور دارد برای ارتباط از طریق ایمیل آدرس جیمیل: dataacademyir@gmail.com می باشد.
افتخار آکادمی داده، همسفر بودن با شما در راه یادگیری علم داده است.