آکادمی داده که به زودی پنجمین سال فعالیت خود را جشن می گیرد سالهاست به دنبال ایجاد محتوای مفید برای علاقه مندان علوم دادهکاوی، متن کاوی و علوم مرتبط با علم داده، مدیریت دانش، هوش تجاری و مباحث مرتبط است. آکادمی داده امیدوار است با این اقدامات بتواند اثری هر چند اندک در افزایش آگاهی علاقه مندان به این حوزه ها داشته باشد. در این سری مقالات آکادمی داده تلاش دارد مقالات جالب، جدید، پر محتوا و اثرگزار را در علوم دادهکاوی، متن کاوی، مدیریت دانش، هوش تجاری و مباحث مرتبط ارایه نماید. در این سری مقالات ابتدا مقدمه و سپس نتیجه گیری مقالات ارایه شده است و سپس فایل پی دی اف مقاله برای دانلود رایگان علاقه مندان توسط آکادمی داده تهیه شده و قابل دانلود است.
چکیده
با توجه به وجود داده و اطلاعات بسیار زیاد در پایگاه داده شرکتهای تابعه نفت و اینکه تمامی داده مهم و حائز اهمیت برای شرکت می باشند که برخی از آنها داراس سطوح امنیتی بالا می باشند، لازم است با توجه به حملات سایبری چند وقت اخیر، بدنبال راه کارهایی باشیم تا بتوانیم بیش از پیش امنیت آنها را ایجاد سازیم و یکی از راه های ممکن شناسایی داده و اطلاعاتی می باشد که برای هکرها مفید بوده و بیشتر حملات معمولا به این داده و اطلاعات رخ داده است. برای شناسایی و درجه بندی سطح علاقه مندی هکرها به انواع داده ها در این شرکتها، یکی از راه کارها استفاده از تکنولوژی داده کاوی می باشد. داده های موجود عموما از نوع متنی و ارقام می باشند که در قسمت هایی همانند نامه ها، آمار مربوط به مشترکین و همکاران تجاری، اطلاعات متفاوت واحد منابع مالی و انسانی، لیست تجهیزات و منابع مورد نیاز اولیه و محل فیزیکی قرار گرفتن آنها و ... می باشد. در این مقاله به منظور بالا بردن ضریب امنیتی داده ها ، مطالعه جامعی بر روی تکنیک جدید داده کاوی انجام شده و کاربرد و مزایا آن را در بالا بردن ضریب امنیت داده و اطلاعات در شرکتهای تابعه نفت معرفی شده است. در نهایت با توجه به تحقیقات بعمل آمده، چنین نتیجه گیری شده است که برای امن نمودن داده و اطلاعات در پایگاه داده به نحوی که ابتدا داده و اطلاعاتی که مورد نیاز هکرها می باشد را شناسایی و سپس با تدابیر ویژه ضریب امنیت آنها را بالا از روش داده کاوی استفاده شده است.
نتیجه گیری
با توجه به مقالات بررسی شده، چنین نتیجه حاصل می شود که تکنولوژی داده کاوی با بررسی حجم بسیاری از داده ها ، می تواند آمار و اطلاعاتی را به ما بدهد که این اطلاعات در مرحله اول قابل کشف توسط انسان نبوده و بسیار حائز اهمیت می باشند همانند اینکه درصد نفوذ و حمله به سرورها، از چه کشورهایی می باشد. چند درصد حملات برای جاسوسی بوده و یا بدون تاثیر بوده اند. معمولا در چه بازه های زمانی حملات اتفاق افتاده است. نحوه نفوذ و حمله به داده ها به چه طریقی بوده و در نهایت اینکه چه نوع داده هایی بیشتر مورد توجه برای حمله بوده است.
این مقاله توسط آکادمی داده تهیه شده است و از طریق لینک قابل دسترسی است. محققین علاقه مند می توانند آن را به صورت رایگان دریافت نمایند.
اگر در حال پژوهش در حوزه داده کاوی هستید، سوالات و اشکالات خود را از طریق تلگرام با آکادمی داده در میان بگذارید. با عضو شدن در کانال تلگرام آکادمی داده از مقالات جدید و دیتاست های منتشر شده مطلع شوید.
اگر در زمینه داده کاوی در حال تحقیق یا پیاده سازی پروژه یا پایان نامه هستید برای گرفتن مشاوره یا دادن سفارش انجام با ما تماس بگیرید. آکادمی داده در تلگرام (https://t.me/dataacademy) حضور دارد برای ارتباط از طریق ایمیل آدرس جیمیل: dataacademyir@gmail.com می باشد.