علم آمار یکی از علوم بسیار گسترده است که با داده کاوی و کشف دانش از داده ارتباط عمیقی دارد. در این مقاله به اختصار در مورد علم آمار صحبت خواهد شد. علم آمار از دو بخش مهم آمار توصیفی و استنباطی تشکیل شده است.
علم آمار
آمار یک روند جمع آوری، تجزیه و تحلیل، تفسیر داده های عددی است. این ابزار برای پیش بینی نیز استفاده می شود. آمار مربوط به طیف گسترده ای از رشته های دانشگاهی است. آمار بخش جدایی ناپذیری از تقریبا همه زمینه های علمی بوده است. آمار در کسب و کار، امور مالی، امور اقتصادی یا تحقیقات علمی، نقش مهمی را ایفا می کند.
مجموعه مقالات فارسی در زمینه علم آمار در لینک قابل مشاهده است. اگر در زمینه علم آمار فعالیت می کنید مطالعات این مقالات کمک بسیاری در درک مسائل آماری به شما می کند.
دو بخش اصلی آمار به شرح زیر است:آمار توصیفی - آمار استنباطی
آمار توصیفی
این روش برای خلاصه کردن و تفسیر داده های جمع آوری شده در شکل عددی یا گرافیکی است. آمار توصیفی به دو نوع ایده های آماری نیاز دارد. ابتدا یک اندازه گیری از گسترش است که خلاصه گرافیکی نیز نامیده می شود. خلاصه ای گرافیکی از تجزیه و تحلیل داده ها ارائه می دهد. دوم اندازه گیری شاخص مرکزی است که خلاصه عددی نیز نامیده می شود. در مورد خلاصه عددی، میانگین، میانه ، مد یک حالت برای تجزیه و تحلیل داده های داده شده استفاده می شود
آمار استنباطی
آمار استنباطی برای ایجاد نتیجه گیری و توصیف جمعیت استفاده می شود. این مطالعه برای به دست آوردن یا تطابق داده های ما با شرایط عمومی انجام می شود. بنابراین، این تفاوت بین آمار استنباطی و آمار توصیفی را نشان می دهد. آمار استنباطی در حوزه مطالعات آماری گسترده تر مورد استفاده قرار می گیرد.
متغییر، فرضیه و نمونه در آمار
علم آمار از سه مفهموم متغییر، فرضیه و نمونه تشکیل شده است. تحقیقی که انجام می شود به دنبال رد یا قبول کردن فرضیه تحقیق، بر اساس نمونه های موجود و متغییرهای تعریف شده می باشد.
تمامی تحقیق برای اثبات یا رد فرضیه تحقیق انجام می شود.
متغییر یک ویژگی یا صفت است که مقدار آن در هر مورد متفاوت است. متغییرها میتوانند مستقل یا وابسته باشند. در فرضیه ها از متغییرها استفاده می گردد.
نمونه، شامل داده ها و مشاهده هاست. برای جمع آوری نمونه ها روشهای نمونه گیری بسیاری وجود دارد. پیش فرض اول همه این روشها این است که شانس همه افراد برای وارد شدن به نمونه باید برابر باشد. وجود نمونه و جامعه آماری شرط اول شروع تحلیل آماری و تست کردن فرضیه هاست.
اگر در حال پژوهش در حوزه علم آمار هستید یا به دنبال انجام پروژه های آماری خود با نرم افزارهای SPSS, AMOS و LISREL هستید با آکادمی داده تماس بگیرید.
سوالات و اشکالات خود را از طریق تلگرام با آکادمی داده در میان بگذارید. با عضو شدن در کانال تلگرام آکادمی داده از مقالات جدید و دیتاست های منتشر شده مطلع شوید.
اگر در زمینه داده کاوی در حال تحقیق یا پیاده سازی پروژه یا پایان نامه هستید برای گرفتن مشاوره یا دادن سفارش انجام با ما تماس بگیرید. آکادمی داده در تلگرام (https://t.me/dataacademy) حضور دارد برای ارتباط از طریق ایمیل آدرس جیمیل: dataacademyir@gmail.com می باشد.