هنگامیکه میدانید چه دادههایی را میخواهید جمعآوری کنید، مهم است که بدانید از کدام روش جمعآوری داده استفاده خواهید کرد. هر روش مزایا، معایب و موارد استفاده خود را دارد. در این مقاله با یکی از روش های جمع آوری داده برای تحقیقات آماری شامل روش های (مشاهده، پرسشنامه، مصاحبه و بحث گروههای متمرکز) آشنا خواهید شد.
انجام مصاحبه میتواند با ایجاد امکان درک عمیقتر از تفکر پشت پاسخهای پاسخدهندگان، به شما کمک کند که بر بسیاری از کاستیهای دو روش قبلی جمعآوری دادهها که در اینجا مطرح شد غلبه کنید.
مزایای
• مصاحبهها به محققان کمک میکند تا از بینشهای غنی و عمیق پرده بردارند و اطلاعاتی را به دست آوردن که ممکن است در روشهای غیر از مصاحبه قادر به کسب آنها نباشند.
• حضور یک مصاحبهکننده میتواند ضمن پاسخ دادن به پرسشنامه، به پاسخدهندگان راحتی بیشتری دهد و از تفسیر صحیح سؤالات اطمینان حاصل کند.
• حضور فیزیکی یک مصاحبهکننده پایدار و آموزشدیده میتواند نرخ پاسخ را به میزان قابلتوجهی بهبود بخشد.
معایب
• مراجعه به کلیه پاسخدهندگان برای انجام مصاحبه یک روش سخت و وقتگیر است که منجر به افزایش قابلتوجه هزینه انجام یک نظرسنجی میشود.
• برای اطمینان از اثربخشی کلی روش، مصاحبهکنندگان باید در مهارتهای نرم و موضوعات مربوطه بهخوبی آموزش ببینند.
مورد استفاده
مصاحبهها مناسبترین روش برای نظرسنجیهایی است که به موضوعات پیچیدهای مانند مراقبتهای بهداشتی و رفاه خانواده میپردازند. حضور یک مصاحبهکننده برای کمک به پاسخدهندگان در تفسیر و درک پرسشها میتواند برای موفقیت نظرسنجی بسیار مهم باشد.
نکته راهنما
کیفیت هر تحقیق به دادههای آن تحقیق وابسته است و بنابراین انتخاب روش صحیح جمعآوری دادهها میتواند عاملی باشد که کیفیت داده را تضمین کند.
نکته راهنما
در نظر گرفتن این عوامل به شما کمک میکند تا بین چهار روش جمعآوری داده یکی را انتخاب کنید. تحولات اخیر فناوری، ابزارهای قدرتمندی را به محققان بخشیده و روشهای ارتباطی نظرسنجان با پاسخدهندگان را به طرز چشمگیری تغییر داده است.
اگر در حال پژوهش در حوزه علم آمار هستید یا به دنبال انجام پروژه های آماری خود با نرم افزارهای SPSS, AMOS و LISREL هستید با آکادمی داده تماس بگیرید.
سوالات و اشکالات خود را از طریق تلگرام با آکادمی داده در میان بگذارید. با عضو شدن در کانال تلگرام آکادمی داده از مقالات جدید و دیتاست های منتشر شده مطلع شوید.
مجموعه مقالات فارسی به صورت یکجا نیز از طریق لینک قابل دسترسی هستند.
اگر در زمینه داده کاوی در حال تحقیق یا پیاده سازی پروژه یا پایان نامه هستید برای گرفتن مشاوره یا دادن سفارش انجام با ما تماس بگیرید. آکادمی داده در تلگرام (https://t.me/dataacademy) حضور دارد برای ارتباط از طریق ایمیل آدرس جیمیل: dataacademyir@gmail.com می باشد.