نظرکاوی( عقیده کاوی، اندیشه کاوی یا تحلیل احساسات) فیلد مطالعاتی است که سعی می کند احساسات، رفتار، نظرات و تحلیل افراد مختلف را نسبت به موجودیت ها و ویژگی های آن بیان کند. این موجودیت می تواند محصول ها، سرویس ها، سازمان ها، افراد و رخدادها و موضوعات باشد. این نظر می تواند مثبت و یا منفی و یا هیچکدام از این دو باشد و به صورت نظر خنثی طبقه بندی شود. افراد نسبت به موضوعات مختلفی مثل فیلم ها محصولات و یا سیاستمداران ابراز نظر می کنند که در این صورت می توان با نظر کاوی همه اینها را استخراج کرد و از این اطلاعات برای اهداف بعدی خود استفاده کرد. دانستن در مورد نظرکاوی و کارهای انجام شده در مورد آن یکی از موضوعاتی است که محققین به تحقیق درباره آن می پردازند و خروجی تحقیقات خود را تحت عنوان سوروی(Survey) یا بررسی منتشر می کنند در این سلسله مقالات درباره بررسی های خوبی که برای نظرکاوی انجام شده است توضیحاتی ارائه شده و در پایان مرجع اصلی مقاله برای بررسی بیشتر ارائه می گردد.
کاربردهای نظرکاوی،عقیده کاوی یا تحلیل احساس
در این مقاله، وینودهینی سعی میشود حوزه نظر کاوی که به دلیل انتشار نظرات مختلف در وبسایتها، وبلاگها موردتوجه قرارگرفته است موردبررسی قرار گیرد. نظر کاوی به دنبال آن است که نظرات و احساساتی است که در متن گنجاندهشده را شناسایی و طبقهبندی کند. در این مقاله مجموعه دادههایی از وبلاگها، فروم ها و وبسایتها جمعآوریشده و بهصورت دستی برچسب گزاری شدهاند و تمامی رویکردهای نظر کاوی موردبررسی قرار میگیرد. از آن جمله رویکرد الگوریتمهای ماشین یادگیری و رویکرد بدون نظارت. در کناران چالش منفی کنندهها در جمله نیز در این مقاله موردبررسی و تحلیل قرار میگیرد. این پژوهش سعی کرده است بر روی چالشها و مشکلات نظر کاوی تمرکز کند. در قسمت پایانی تحقیق نیز ابزارهای و برنامههای کاربردی که برای نظر کاوی ارائهشده است بررسیشده است. در این تحقیق با استفاده از چند مجموعه داده، عملکرد و کارایی این ابزارها و برنامههای کاربردی سنجیده میشود.
G. Vinodhini, and R. M. Chandrasekaran, "Sentiment analysis and opinion mining: a survey." International Journal 2, no. 6, pp.1-12, Jun 2012.
اگر به پژوهش در حوزه نظرکاوی علاقه مند هستید توصیه می کنیم مجموعه پنجاه مقاله فارسی مرتبط با نظرکاوی، عقیده کاوی و تحلیل احساسات را تهیه بفرمایید.
اگر در حال پژوهش در حوزه نظرکاوی هستید، سوالات و اشکالات خود را از طریق تلگرام با آکادمی داده در میان بگذارید. با عضو شدن در کانال تلگرام آکادمی داده از مقالات جدید و دیتاست های منتشر شده مطلع شوید.
اگر در زمینه نظرکاوی(عقیده کاوی یا تحلیل احساسات) در حال تحقیق یا پیاده سازی پروژه یا پایان نامه هستید برای گرفتن مشاوره یا دادن سفارش انجام با ما تماس بگیرید. آکادمی داده در تلگرام (https://t.me/dataacademy) حضور دارد برای ارتباط از طریق ایمیل آدرس جیمیل: dataacademyir@gmail.com می باشد.
افتخار آکادمی داده، همسفر بودن با شما در راه یادگیری علم داده است.