کاربرد تکنیک های داده کاوی در پیش بینی زمان مساعد برداشت محصول زراعی

کاربرد تکنیک های داده کاوی در پیش بینی زمان مساعد برداشت محصول زراعی


  • 206 بازدید

 آکادمی داده  که به زودی پنجمین سال فعالیت خود را جشن می گیرد سالهاست به دنبال ایجاد محتوای مفید برای علاقه مندان علوم داده‌کاوی، متن کاوی و علوم مرتبط با علم داده، مدیریت دانش، هوش تجاری و مباحث مرتبط است.  آکادمی داده  امیدوار است با این اقدامات بتواند اثری هر چند اندک در افزایش آگاهی علاقه مندان به این حوزه ها داشته باشد. در این سری مقالات  آکادمی داده  تلاش دارد مقالات جالب، جدید، پر محتوا و اثرگزار را در علوم داده‌کاوی، متن کاوی، مدیریت دانش، هوش تجاری و مباحث مرتبط ارایه نماید. در این سری مقالات ابتدا مقدمه و سپس نتیجه گیری مقالات ارایه شده است و سپس‌ فایل پی دی اف مقاله برای دانلود رایگان علاقه مندان توسط  آکادمی داده تهیه شده و قابل دانلود است.

چکیده 
نظر به اینکه تولید مواد غذایی بهتر و بیشتر یکی از مسائل مهم دنیای کنونی بشمار می رود و با توجه به اینکه تولید محصول و قابلیت های کشاورزی هر منطقه به هوا و مشخصات اقلیمی آن بستگی دارد لذا مطالعه در زمینه پیش بینی عوامل جوی موثر بر کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برداشت غلات باید به موقع صورت گیرد. برداشت زودتر یا دیرتر از موقع محصول، موجب کاسته شدن کیفیت آن می شود. تأخیر در برداشت غلات دانه ریز، سبب ریزش دانه، خوابیدگی یا شکستن بوته ها در کشتزار و بالاخره کاهش میزان ماده خشک می گردد. برداشت زود هنگام محصول هم موجب پایین آمدن کیفیت غلات می گردد. از اینرو در این تحقیق به اطلاع رسانی به موقع در خصوص زمان کاشت و برداشت محصول با توجه به داده های هواشناسی و دستورالعمل فنی در این خصوص اشاره شده است. منطقه ی مطالعاتی این تحقیق استان گیلان است. در ابتدا داده های ۱۵ سال اخیر مورد تحلیل قرار گرفته و پارامترهای تاثیرگذار استخراج شده است. تکنیک های مورد استفاده در این بحث شامل الگوریتم های رده بندی در داده کاوی می باشد. در انتها بین تکنیک های استفاده شده مقایسه ای انجام شده و بهترین روش برای پیش بینی زمان مناسب برداشت برنج انتخاب گردیده است. این تحقیق می تواند هزینه های ناشی از برداشت بدهنگام برنج را کاهش دهد.

نتیجه گیری
برنج یکی از گیاهانی است که در مناطق مرطوب استوایی و مناطق نسبتا گرم و یا معتدل خوب رشد می کنند. دمای محیط کشت در طول دوره ی رشد همواره باید متناسب با مراحل رشد گیاه باشد، دمای مذکور بویژه در زمان گل دادن باید مناسب و کافی باشد، زیرا در این دوره گیاه به حداکثر درجه ی حرارت نیاز دارد. متوسط دمای مورد نیاز برنج حدود ۳۳ درجه سانتی گراد است. چنانچه در این مرحله از رشد برنج دمای محیط پیرامون بعللی پایین آمده باشد و رطوبت هوا نیز بیش از اندازه ی طبیعی یعنی بالاتر از ۸۰ درصد باشد تلقيح به خوبی انجام نشده و دانه تشکیل نخواهد شد. به عبارت دیگر برنج پوک شده و در نتیجه میزان تولید محصول به اندازه ی قابل ملاحظه ای پایین خواهد بود در جه حرارت داخل خوشه ها نیز در رشد برنج اهمیت بسزایی دارد، لكن اهمیت درجه حرارت هوا بیش از حرارت آب می باشد. نتایج حاصل از پیاده سازی نشان می دهد درخت تصمیم می تواند به عنوان ابزاری مناسب جهت مدل سازی اطلاعات به منظور پیش بینی میانگین دمای محیط کشت برنج و زمان مناسب برداشت برنج در استان گیلان جهت بهبود کاشت وداشت برنج برای کشاورزان مورد استفاده قرار گیرد لذا با توجه به نتایج به دست آمده از درخت تصمیم ما می توانیم در پایان بهار هرسال احتمال وجود سال زراعی مطلوب را در سال جاری پیش بینی نماییم.

این مقاله توسط آکادمی داده تهیه شده است و از طریق لینک قابل دسترسی است. محققین علاقه مند می توانند آن را به صورت رایگان دریافت نمایند. 

اگر در حال پژوهش در حوزه داده کاوی هستید، سوالات و اشکالات خود را از طریق تلگرام با آکادمی داده در میان بگذارید. با عضو شدن در کانال تلگرام  آکادمی داده از مقالات جدید و دیتاست های منتشر شده مطلع شوید. 

مجموعه مقالات فارسی به صورت یکجا نیز از طریق لینک قابل دسترسی هستند. 

اگر در زمینه داده کاوی در حال تحقیق یا پیاده سازی پروژه یا پایان نامه هستید برای گرفتن مشاوره یا دادن سفارش انجام با ما تماس بگیرید.  آکادمی داده در تلگرام (https://t.me/dataacademyحضور دارد برای ارتباط از طریق ایمیل آدرس جیمیل: dataacademyir@gmail.com می باشد.