آکادمی داده که به زودی پنجمین سال فعالیت خود را جشن می گیرد سالهاست به دنبال ایجاد محتوای مفید برای علاقه مندان علوم دادهکاوی، متن کاوی و علوم مرتبط با علم داده، مدیریت دانش، هوش تجاری و مباحث مرتبط است. آکادمی داده امیدوار است با این اقدامات بتواند اثری هر چند اندک در افزایش آگاهی علاقه مندان به این حوزه ها داشته باشد. در این سری مقالات آکادمی داده تلاش دارد مقالات جالب، جدید، پر محتوا و اثرگزار را در علوم دادهکاوی، متن کاوی، مدیریت دانش، هوش تجاری و مباحث مرتبط ارایه نماید. در این سری مقالات ابتدا مقدمه و سپس نتیجه گیری مقالات ارایه شده است و سپس فایل پی دی اف مقاله برای دانلود رایگان علاقه مندان توسط آکادمی داده تهیه شده و قابل دانلود است.
چکیده
هوش تجاری یکی از مواردی است که تکنولوژی اطلاعات در این زمینه توسعه سریعی داشته است، با این فرض که اتصال سیستم های آینده هوش تجاری با سیستم های مدیریت روابط با مشتری و سیستم های مدیریت منابع سازمانی، می تواند برای سازمان مزیت رقابتی فراهم سازد. بنابراین تحقیق حاضر با هدف تعیین روابط علت و معلولی عوامل موثر بر موفقیت هوش تجاری براساس ترکیب روشهای تحلیل عاملی تأییدی و دیمتل فازی انجام شده است. برای نیل به هدف فوق یک سوال اصلی و سه سوال فرعی تدوین شده است. روش تحقیق توصیفی بوده و جامعه آماری این تحقیق کلیه شرکتهای صنایع کوچک و متوسط فلزات اساسی و فابریکی استان آذربایجان شرقی می باشد. حجم نمونه با مقدار بحرانی متغیر نرمال استاندارد در جدول ۱ / ۹۶= Z و سطح اطمینان ۹۵ ، ۱۸۱ شرکت محاسبه شده است. برای جمع آوری داده های لازم از پرسشنامه استفاده شده است که پس از تأیید روایی و پایایی در بین جامعه آماری توزیع شده است، برای تجزیه و تحلیل داده - ها از تحلیل عاملی تأییدی و DEMATEL فازی جهت تحلیل داده ها استفاده شده است. نتایج بررسی ها نشان می دهد که فناوری اطلاعات، کارکنان سازمان، دانش سازمان و فرهنگ و نوآوری چهار سازه اصلی تحقیق برای بر موفقیت هوش تجاری در سازمان می باشند.
نتیجه گیری
این پژوهش با هدف بررسی روابط علت و معلولی عوامل موثر بر موفقیت هوش تجاری با استفاده از ترکیب تحلیل عاملی تأییدی و دیمتل فازی انجام شده است. نتیجه این پژوهش نشان داد بر اساس تحلیل داده های پرسشنامه و استفاده از روش DEMATEL فازی تأثیرگذارترین و تأثیرپذیرترین عوامل موثر بر هوش سازمانی را می توان در سطح شاخص های اصلی بدین صورت نشان داد:
از بین شاخص های اصلی نتایج تحقیق نشان می دهد که فرهنگ و نوآوری با مقدار 262 /0 = ( D-R ) تأثیرگذارترین شاخص میباشد. در بین چهار شاملین اصلی نیاز فناوری اطلاعات با مقدا- 0/ 154 -= ه ( D- R )| تأثیر پذیرترین و بعد از آن شاخص دانش سازمان با مقدار 106 سایه BLR) و شاخص کارکنان با مقدار 002 /0-= ه ( -RD) قرار گرفته است.
به طور کلی پیشرفت سریع تکنولوژی در تمام زمینه ها موجب شده است مدیران دقیق تر تصمیم گیری کنند و محور رفتار خود را بر مطالعه بازار و رقبا قرار دهند لذا برنامه ریزی مطرح می شود که جميع جوانب را سنجیده تا با اجرای آن سازمان بتواند منافع خود را بیش از پیش کسب نماید. احساس خطری که سازمان ها و یا سیر صعودی هزینه و عدم تنزل نمودار درآمد سازمان و یا سیر صعودی هزینه و عدم تطابق آن با درآمد داشته است، مدیران سازمان را وادار به سیستم هوشمند و مطالعه هوش تجاری در تصمیمات استراتژیک و کلان سازمان که نتیجه آن ایجاد یک مزیت رقابتی برای سازمان می باشد، کرده است نتایج پژوهش انجام شده توسط چنگ و همکاران (۲۰۰۹)، لی و همکاران (۲۰۱۳) و تانکو و فولارین (۲۰۱۲) را می توان همسو با نتایج بدست آمده در این تحقیق دانست. در این تحقیق با تمرکز بر نقاط قوت و ضعف تحقیقات قبلی سعی شد تا روابط علت و معلولی بین عوامل موثر بر موفقیت هوش تجاری براساس DEMATEL فازی مشخص نماید.
این مقاله توسط آکادمی داده تهیه شده است و از طریق لینک قابل دسترسی است. محققین علاقه مند می توانند آن را به صورت رایگان دریافت نمایند.
مجموعه مقالات فارسی در مورد هوش تجاری یا هوشمندی کسب و کار که شامل چهار صد 400 مقاله فارسی در مورد هوش تجاری یا هوشمندی کسب و کار است به صورت یکجا نیز از طریق لینک قابل دسترسی هستند.
اگر در حال پژوهش در حوزه داده کاوی هستید، سوالات و اشکالات خود را از طریق تلگرام با آکادمی داده در میان بگذارید. با عضو شدن در کانال تلگرام آکادمی داده از مقالات جدید و دیتاست های منتشر شده مطلع شوید.
اگر در زمینه داده کاوی در حال تحقیق یا پیاده سازی پروژه یا پایان نامه هستید برای گرفتن مشاوره یا دادن سفارش انجام با ما تماس بگیرید. آکادمی داده در تلگرام (https://t.me/dataacademy) حضور دارد برای ارتباط از طریق ایمیل آدرس جیمیل: dataacademyir@gmail.com می باشد.